Veelgestelde vragen over toeristenbelasting

Wat is een definitieve aanslag?

De definitieve aanslag wordt aan het begin van het jaar verzonden. De hoogte van het bedrag van de definitieve aanslag is gebaseerd op de aangifte die u doet in dat jaar en wordt verrekend met de voorlopige aanslag.

Wat is een voorlopige aanslag?

Een voorlopige aanslag heeft betrekking op het lopende jaar en wordt verstuurd aan eigenaren van accommodaties. De hoogte van het bedrag van de voorlopige aanslag is gebaseerd op 80 % van het aantal overnachtingen van de definitieve aanslag toeristenbelasting van het voorafgaande jaar. In de gemeenten Hengelo, Berkelland, Bronckhorst en Oldenzaal ontvangt u alleen een definitieve aanslag.

Waar vind ik mijn RSIN-nummer?

RSIN staat op het uittreksel Handelsregister dat u meekrijgt van KvK. Uw RSIN is niet hetzelfde als het KvK-nummer.
 

Waar vind ik informatie over mijn DigiD?

Meer informatie over uw DigiD kunt u vinden op www.DigiD.nl

 

Hoe kunt u digitaal aangifte doen ?

In december ontvangt u de uitnodiging tot het doen van aangifte toeristenbelasting. Hierop vindt u alle informatie die u nodig heeft om digitaal aangifte te doen. U kunt straks digitaal aangifte doen via ons digitaal loket Mijn GBTwente.
 

Moet ik verplicht digitaal aangifte doen?

Het is niet verplicht om digitaal aangifte te doen. Digitaal aangifte doen heeft wel een aantal voordelen. U logt in via een beveiligde omgeving en ontvangt na het invullen een bevestiging van de door u ingevulde gegevens. Daarnaast ontvangt u sneller een definitieve aanslag, omdat de gegevens door ons sneller verwerkt worden. Ook stuurt u makkelijker aanvullende informatie mee, bijvoorbeeld uw nachtregister.

Ik ben inmiddels gestopt met mijn onderneming, wat moet ik doen?

U moet nog wel aangifte doen. Op het digitale aangifte formulier kunt u aangeven wanneer u bent gestopt met uw onderneming. Wij kunnen deze gegevens dan verwerken in onze administratie.