Veelgestelde vragen over een (extra) container

De ondergrondse container zit vol of de klep werkt niet. Wat kunt u nu doen? 

Zit de ondergrondse container vol of werkt de klep niet? Neem dan contact op met Twente Mileu.

U heeft de afvalpas voor de chiplezer gehouden, maar u kunt geen afval aanbieden. Moet u toch voor deze lediging betalen?

U betaalt alleen voor een lediging wanneer de inwerptrommel helemaal opent én helemaal sluit. U kunt klik- of tikgeluiden horen, óók als de lediging niet geregistreerd wordt. Twijfelt u of uw lediging geregistreerd is? Neem dan contact op met Twente Milieu. Twente Milieu controleert dan voor u of uw lediging (on)terecht geregistreerd is. Ook uw online diftar overzicht bekijkt u via Twente Milieu

U wilt een extra container of een container afmelden. Waar kunt u dit regelen?

U moet voor een extra container betalen, maar u heeft geen extra container. Wat nu?

U kunt bezwaar indienen tegen de extra container.Wanneer een (extra) container wordt gestolen, doet u altijd aangifte van de diefstal bij de politie.

Hoe kunt u een extra storting of mini-container aanvragen?

Om de extra storting of mini-container aan te vragen dient u het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kunt u in ons digitaal loket vinden onder het product 'Aanvraagformulier vier wekelijks restafval inzamelen Almelo'. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.

U kunt dit formulier uitprinten, invullen en vervolgens mailen samen met een kopie of foto van het gevraagde bewijs naar [email protected]. Tevens kunt u het formulier uitprinten, invullen en samen met het bewijs per post sturen aan: GBTwente, Demmersweg 140 Hengelo, Postbus 845 7550 AV Hengelo.

U heeft geen grijze of groene of oranje container. Wat kunt u doen?

Gemeente Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal: Neem hiervoor contact op met Twente Milieu of bel via telefoonnummer: 0900 - 85 20 111.  Een voorwaarde is wel dat u op het adres ingeschreven staat én dat de woning is geregistreerd bij GBTwente.

Gemeente Berkelland: Als u de container wilt ruilen voor een grotere of een kleinere, als uw container kapot is of als de sticker van de container af is, neemt u dan contact op met de 'publiekswinkel', telefoonnummer: 0545 - 250 250. Dit nummer belt u ook als u een extra container wilt.

Gemeente Bronckhorst: Op elk adres hoort een afvalpas te zijn voor ledigingen op de ondergrondse containers. Op de meeste adressen staat ook een container voor GFT, de huis-aan-huis inzameling van oud papier en één voor kunststof verpakkingen/zuivel- en sappakken. Deze containers zijn niet verplicht. Heeft u vragen over containers? Neem dan contact op met de Servicelijn van Circulus-Berkel, telefoonnummer: 0900 - 95 52.

Gemeente Losser: Inwoners kunnen contact opnemen met afdeling 'openbare werken' van de gemeente Losser, telefoonnummer: 053 - 53 77 416.

Gemeente Twenterand: U kunt bellen met Neem hiervoor contact op met ROVA, telefoonnummer 038 - 427 37 77.

U woont in Bronckhorst en heeft de container ingeleverd. Toch moet u betalen voor afval. Hoe komt dat?

Dat komt omdat de gemeente een vast bedrag voor afvalstoffenheffing rekent van 116,40 euro per adres. Als u de container niet ingeleverd heeft, dan betaalt u behalve dat vaste bedrag, ook nog 110 euro voor het ter beschikking hebben van deze container.