Welke bewijsstukken heeft u nodig?

Zorg dat u bewijsstukken vooraf (digitaal*) heeft klaarstaan. Hebt u een partner? Dan hebben we zijn of haar gegevens ook nodig.
* Let op: stuur uw digitale bestanden alléén in PDF, DOC, XLS, JPG of PNG formaat. Bestanden via WeTransfer, OneDrive, Dropbox of als ZIP kunnen wij niet verwerken.
 
 
We hebben (een kopie van) de volgende bewijsstukken van u nodig.
 
Als u een auto bezit:
  • eigendomsbewijs van uw auto (kentekenbewijs deel I en II en/of voor- en achterzijde van uw kentekenpasje)
  • kopie invalidenparkeerkaart (indien van toepassing)‚Äč
Tip: Bereken de dagwaarde van uw auto op de website van de ANWB. Hiervoor hebt u het kenteken en de kilometerstand van uw auto nodig. Bij auto's ouder dan 15 jaar toont de ANWB geen dagwaarde. U kunt dan 1.500,- euro invullen bij de dagwaarde. Is de waarde van uw auto hoger dan 3.350,- euro? Dan komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding (tenzij de auto noodzakelijk is voor werk of u in het bezit bent van een invalideparkeerkaart).
 

Als u een woning bezit:

  • het jaaroverzicht met de openstaande hypotheekschuld en betaalde rente (over het afgelopen jaar)
Als u ondernemer bent:
  • een inkomensverklaring vastgesteld door de Belastingdienst
Als u alimentatie ontvangt of betaalt:
  • bankafschrift waarop u alimentatie ontvangt/betaalt voor partner en/of kinderen
Als u student bent:
  • het laatste overzicht van DUO. Zorg ervoor dat uw studiefinanciering, uw (eventuele) lening en uw definitieve studieschuld te zien zijn.
Als u 1 of meerdere bank- en of spaarrekeningen heeft:
  • een overzicht van alle bij- en afschrijvingen van de laatste maand. Zorg dat het saldo van dit moment zichtbaar is. Doe dit voor alle bank- en/of spaarrekeningen van uzelf en uw partner.
  • let op: Zit er in uw saldo een bijschrijving van de energietoeslag? Stuur dit als extra bewijsstuk mee. Zorg ervoor dat het bedrag en uw rekeningnummer zichtbaar zijn. 
Tip: Bij de meeste banken kunt u een overzicht van alle bij- en afschrijvingen voor een gekozen periode (de laatste maand) opvragen of downloaden.