Kies uw gemeente

Menu

Zoeken op de website

Zoeken

Kwijtschelding aanvragen

Als er geautomatiseerde kwijtschelding op uw aanslag staat, hoeft u niets te doen. U krijgt automatisch kwijtschelding voor de belastingen waarvoor u in aanmerking komt.

Staat er dit jaar geen geautomatiseerde kwijtschelding op uw aanslag terwijl u dit vorig jaar wel had? Vraag opnieuw kwijtschelding aan via MijnGBTwente of per post. Meer informatie vindt u op onze pagina over Kwijtschelding.

Als uw financiële situatie hetzelfde is gebleven als vorig jaar, heeft het geen zin om opnieuw kwijtschelding aan te vragen. Dit komt omdat de normen voor kwijtschelding niet zijn verruimd. GBTwente hanteert de 100%-norm. Ook voor mensen jonger dan 21 jaar gelden dezelfde normen als voor volwassenen.

Ja, dat kan. Als u kwijtschelding krijgt en er is al een automatische incasso uitgevoerd, dan storten we het bedrag dat u minder dan drie maanden geleden heeft betaald terug op uw rekening.

Nee, u hoeft de aanslag niet te betalen zolang u nog geen uitspraak over uw aanvraag heeft ontvangen.

Let op! Heeft u een automatische incasso afgegeven? Dan wordt het bedrag wel automatisch afgeschreven.
Krijgt u kwijtschelding? Dan storten wij het bedrag dat u minder dan drie maanden geleden heeft betaald, terug op uw rekening.

Heeft u kwijtschelding aangevraagd via MijnGBTwente en is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvangt u automatisch een ontvangstbevestiging met een zaaknummer. Heeft u deze niet ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

U vraagt kwijtschelding altijd aan bij de organisatie waarvan u de belastingaanslag hebt gekregen:

  • Gemeentelijke belastingen: Vraag kwijtschelding aan bij GBTwente.
  • Waterschapsbelasting: Vraag kwijtschelding aan bij GBLT in Zwolle.

Het gaat niet om het belastingjaar, maar om het moment wanneer u de aanvraag doet. Meer informatie vindt u op onze pagina over Kwijtschelding.

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Controleer uw aanslag om te zien of er al rekening is gehouden met geautomatiseerde kwijtschelding. Staat dit niet vermeld? Dan moet u opnieuw kwijtschelding aanvragen. Meer informatie vindt u op onze pagina over Kwijtschelding.