Help ons verbeteren

Veelgestelde vragen over automatisch betalen (incasso)

U wilt uw rekeningnummer wijzigen. Hoe doet u dat?

Ga naar ons digitaal loket Mijn GBTwente. Login met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Kies voor Aanslag betalen en maak daarna de keuze voor Automatisch betalen.

Moet u ieder jaar een nieuwe machtiging afgeven?

Nee, de machtiging voor automatische incasso is een doorlopende machtiging. Deze wordt zonder tegenbericht ieder jaar stilzwijgend verlengd.

Als u een machtiging afgeeft, welke aanslagen worden dan automatisch afgeschreven van uw rekening?

In deze tabel Aanslag betalen ziet u per belastingsoort of betaling per automatische incasso kan en in hoeveel termijnen dit kan. Na het afgeven van een machtiging voor automatische incasso worden volgende aanslagen ook automatisch (in een aantal termijnen) van uw rekening afgeschreven.

U wilt automatisch betalen, maar uw bank staat niet in het keuzemenu van het digitale loket. Wat nu?  

 

Waarom staat uw bank staat niet in het keuzemenu van het digitale loket?

Uw bank ondersteunt het Nederlandse product Incassomachtigingen niet. Vraag telefonisch het formulier “Machtiging SEPA” aan. Klik hier voor het telefoonnummer van uw gemeente.
 

In hoeveel termijnen kunt u de aanslag ozb, afvalstoffen-, rioolheffing en hondenbelasting betalen als u in de loop van het jaar een machtiging afgeeft?

Deze aanslag kunt u in maximaal 10 (Borne 8) betalingstermijnen betalen. De laatste betaaltermijn is december (Borne oktober). 

Het aantal betaal termijnen waarin in kunt betalen  is afhankelijk van het tijdstip waarop de machtiging wordt afgegeven. Geeft u voor de 20ste van de maand een machtiging af dan is dat ook de eerste maand waarin wij afschrijven. Het aantal termijnen is gelijk aan het aantal komende/toekomstige maanden in dat jaar. 

Let op: Voor een aanslag van oudere jaren en een naheffingsaanslag parkeren kunt u geen automatische incasso afgegeven. Dit bedrag moet u zelf overmaken. 

U heeft een aanslag van vorig jaar. Kunt u deze nog in termijnen betalen?

Betalen in termijnen is mogelijk (bij Leges of een naheffingsaanslag parkeren kan dit niet). Betalen in termijnen kan alleen met een betaalafspraak. Deze vraagt u aan via ons digitaal loket Mijn GBTwente.