Nog geen WOZ-waarde en aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen?

Het kan zijn dat u de WOZ-waarde en de aanslag gemeentelijke belastingen nog niet heeft ontvangen. Dit komt omdat de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand nog niet bekend is. In dit bericht leest u waarom de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand nog niet bekend is.
Gepubliceerd op 14.03.2022, 00:00
Nog geen WOZ-waarde en aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen?

Waarom is de WOZ-waarde van mijn woning nog niet bekend?

Met ingang van dit jaar moeten alle woningen gewaardeerd worden op basis van  vierkante meters (gebruiksoppervlakte) in plaats van op inhoud. Bij deze overgang worden alle kenmerken van uw woning gecontroleerd. Heeft u nog geen aanslag ontvangen dan kan het zijn dat deze controle nog niet volledig is afgerond.

Heeft u vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? 

Als u nog geen uitspraak op uw bezwaar schrift heeft ontvangen, dan heeft u mogelijk dit jaar ook nog geen aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen en is de WOZ-waarde nog niet bekend. Er is meer onderzoek nodig om de WOZ-waarde te kunnen bepalen. 

Heeft u een bouwvergunning aangevraagd? 

Voor een juiste waardering hebben we de juiste kenmerken van uw woning of bedrijfspand nodig. Wij zijn nog bezig met het verzamelen van deze kenmerken of met het controleren van de nieuwe WOZ-waarde.


Heeft u hierover nog meer vragen of bent u op zoek naar extra informatie?


U kunt ons altijd bellen. We helpen u graag! Bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Verder kunt u veel zelf regelen in ons digitaal loket door in te loggen op Mijn GBTwente.