Help ons verbeteren

Nog geen WOZ-waarde en aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen?

Het kan zijn dat u de WOZ-waarde en de aanslag gemeentelijke belastingen nog niet heeft ontvangen. Dit komt omdat de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand nog niet bekend is. In dit bericht leest u waarom de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand nog niet bekend is.
Gepubliceerd op 02.03.2021, 09:00
Nog geen WOZ-waarde en aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen?

Waarom is de WOZ-waarde van mijn woning nog niet bekend?

In de gemeente Almelo, Hengelo, Losser en Oldenzaal wordt dit jaar voor het eerst de WOZ-waarde bepaald met het aantal vierkante meters (gebruiksoppervlakte). Vorig jaar werd dit bepaald met het aantal kubieke meters (inhoud) van uw woning. Door deze overgang naar gebruiksoppervlakte zijn er extra controles geweest. Deze controles hebben ervoor gezorgd dat andere kenmerken van woningen voor het eerst bij GBTwente bekend zijn geraakt. Dit heeft soms voor een verschil in de WOZ-waarde gezorgd. 

GBTwente wil voor woningen zo goed mogelijk de WOZ-waarde bepalen. Daarom worden woningen met een extreme daling of stijging van de WOZ-waarde extra gecontroleerd. Als dit voor uw woning geldt, dan ontvangen de meeste gevallen eind maart de aanslag gemeentelijke belastingen. Ook is dan de WOZ-waarde van uw woning bekend. 

Waarom is de WOZ-waarde van mijn bedrijfspand nog niet bekend?

Ook zijn wij bezig met een onderzoek naar de invloed van corona op de WOZ-waarde. Het is nog niet duidelijk of de situatie rondom het coronavirus invloed heeft op de WOZ-waarde. Dit onderzoeken wij nog. Hierdoor kan de WOZ-waarde van sommige bedrijfspanden nog niet worden bepaald en kan het zijn dat u de aanslag gemeentelijke belastingen nog niet heeft ontvangen.

Heeft u voor de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand bezwaar gemaakt of een bouwvergunning aangevraagd?

Dan heeft u nog geen aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen en is de WOZ-waarde nog niet bekend. Er is meer onderzoek nodig om de WOZ-waarde te kunnen bepalen. Hierbij zorgen we er ook voor dat verschillen tussen WOZ-waarden tussen vergelijkbare woningen en bedrijfspanden blijft kloppen.

Het kan dus zijn dat de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand nog niet bekend is, omdat er voor vergelijkbare woningen of bedrijfspanden bezwaar is gemaakt of een bouwvergunning is aangevraagd. Daarom heeft u nog geen aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen en is de WOZ-waarde nog niet bekend. 

Ik heb in februari alleen een aanslag hondenbelasting ontvangen. Kan ik nog een aanslag onroerende zaakbelastingen, riool- en afvalstoffenheffing verwachten?

In de gemeente Enschede, Hengelo, Losser en Oldenzaal hebben een aantal inwoners wel de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen met alleen de hondenbelasting hierop, omdat zij in het bezit zijn van een hond.

Omdat de WOZ-waarde nog niet bekend is, versturen wij nog geen aanslag onroerende-zaakbelastingen, riool- en afvalstoffenheffing. Hondenbelasting is niet aan uw adres gebonden, maar aan u als persoon. Daarom heeft u deze aanslag al wel ontvangen.

Onroerende-zaakbelastingen, riool- en afvalstoffenheffing zijn belastingen en heffingen die aan uw adres gebonden zijn. Zodra de WOZ-waarde bekend is, ontvangt u van ons de aanslag voor onroerende zaakbelastingen, riool- en afvalstoffenheffing. 

 
Heeft u hierover nog meer vragen of bent u op zoek naar extra informatie?


U kunt ons altijd bellen. We helpen u graag! Bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Verder kunt u veel zelf regelen in ons digitaal loket door in te loggen op Mijn GBTwente.