Kwijtschelding gedupeerden toeslagenaffaire

Heeft de Belastingdienst bevestigd dat u gedupeerd bent door de toeslagenaffaire? Dan scheldt GBTwente al uw openstaande belastingaanslagen over 2020 en eerder kwijt. Kwijtschelden betekent dat u een openstaand bedrag niet meer hoeft te betalen. Hiervoor hoeft u niets te doen. Wij krijgen uw naam door van de Belastingdienst en schelden u de openstaande aanslagen gemeentelijke belastingen, die daarvoor in aanmerking komen, automatisch kwijt. Daarover krijgt u van ons een brief. In dit nieuwsbericht leest u wat u van GBTwente kunt verwachten en wanneer.
Gepubliceerd op 17.11.2021, 08:00
Kwijtschelding gedupeerden toeslagenaffaire

Laatst gewijzigd 9 december 2021, 12:00 uur

De colleges van de gemeenten Almelo, Borne, Bronckhorst, Berkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand zetten zich in voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Door recht te doen aan gedupeerde ouders willen zij bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de overheid. Het zo snel als mogelijk kwijtschelden van de belastingaanslagen door GBTwente is hierin een heel belangrijk onderdeel.

Wanneer kunt u een brief van GBTwente verwachten?

Wij starten in november met het versturen van de kwijtscheldingsbrieven aan gedupeerde ouders. Omdat wij niet in één keer alle namen van de Belastingdienst krijgen, versturen wij ook niet alle brieven tegelijk. Het kan dus gebeuren dat wij uw brief op een ander moment versturen.

Heeft u vragen over gemeentelijke belastingen?

Wilt u meer weten over de kwijtscheldingsregeling of heeft u hier vragen over? Op onze website vindt u meer informatie over de toeslagenaffaire. Wilt u meer weten over gemeentelijke belastingen of heeft u hier vragen over? Op onze website vindt u hier meer informatie over. Komt u er niet uit? Gebruik dan ons contactformulier. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.