Invorderingsrente wordt stapsgewijs verhoogd

Sinds de uitbraak van corona heeft GBTwente besloten om de invorderingsrente op 0% te zetten. Vanaf 1 juli 2022 verhogen we de rente stapsgewijs. Hiermee gaan wij mee met het landelijke beleid van de belastingdienst. In dit nieuwsbericht leest u wat dit voor u betekent.
Gepubliceerd op 02.06.2022, 07:30
Invorderingsrente wordt stapsgewijs verhoogd

Wat betekent het voor u als we de invorderingsrente stapsgewijs verhogen?

Vanaf 1 juli 2022 wordt de invorderingsrente stapsgewijs verhoogd. Betaalt u de gehele aanslag of een deel daarvan na de laatste betaaldag? Dan kan het zijn dat u over dit bedrag ook invorderingsrente betaalt. Vanaf 1 juli 2022 is het rentepercentage 1%. De berekening van de invorderingsrente begint te lopen op de dag na de laatste betaaldag en loopt tot de dag waarop u betaalt. U hoeft de invorderingsrente alleen te betalen als het bedrag aan rente hoger is dan € 23,-. Mocht dit zo zijn, dan ontvangt u een rentebeschikking met het nog te betalen bedrag. Stapsgewijs wordt het rentepercentage teruggebracht naar het rentepercentage voor de coronacrisis. Dit kunt u zien in het onderstaande overzicht.

Ingangsdatum

Rentepercentage

1 juli 2022

1%

1 januari 2023

2%

1 juli 2023

3%

1 januari 2024

4%

Wanneer betaalt u invorderingsrente?

Als u de gehele aanslag of een deel daarvan betaalt na de laatste betaaldag, dan kan het zijn dat u over dit bedrag invorderingsrente betaalt. De berekening van de invorderingsrente begint te lopen op de dag na de laatste betaaldag en loopt tot de dag waarop u betaalt.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Verder kunt u veel zelf regelen in ons digitaal loket door in te loggen op Mijn GBTwente