Informatieverzoek voor de bepaling van de WOZ‐waarde

Op 7 en 8 oktober hebben wij een uitnodiging verzonden aan eigenaren van vrijstaande woningen en twee-onder-één-kap woningen uit de wijken Hogeland-Velve en Enschede-Zuid in de gemeente Enschede. Hierin hebben wij gevraagd om informatie over de kenmerken van de woning te verstrekken.
Gepubliceerd op 11.10.2022, 10:00
Informatieverzoek voor de bepaling van de WOZ‐waarde

Aanleiding

Om de WOZ-waarde van een woning te berekenen heeft GBTwente gegevens nodig van de buiten- én binnenkant van een woning. Gegevens over de buitenzijde zijn bij ons bekend door bijvoorbeeld het bekijken van bouwtekeningen en (lucht-) foto’s. De gegevens van de binnenkant van een woning (bijv. de staat van de badkamer/keuken, onderhoud, etc. ) zijn lastiger te beoordelen.  Hiervoor vragen wij de hulp van de inwoner.

Informatie verstrekken met behulp van foto’s

Via een QR-code in de brief, wordt de inwoner door een foto-tool geleid. Stapsgewijs kan er van iedere relevante leefruimte een foto worden gemaakt. Ook kunnen er vragen over bijvoorbeeld de leeftijd van de keuken of badkamer worden beantwoord. Zo kan de onderhoudstoestand van de woning verduidelijkt worden.

Het vaststellen van de juiste WOZ-waarde is belangrijk omdat andere belastingen hierbij gemoeid zijn, zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Met een juiste WOZ-waarde, krijgt de inwoner een eerlijke belastingaanslag.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of zoekt u meer informatie? Op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Onder de button 'Informatieverzoek' staat nadere informatie over het informatieverzoek. Komt u er niet uit? Gebruik dan ons contactformulier. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.