Help ons verbeteren

In 2 stappen bezwaar tegen uw WOZ-waarde met uw unieke QR-code

U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen van GBTwente in de tweede helft van februari. Naast de aanslag ontvangt u dit jaar ook een losse brief per post met daarin een unieke QR-code. Deze ontvangt u waarschijnlijk eerder dan uw aanslag. U kunt de QR-code in deze brief gebruiken om binnen twee stappen bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.
Gepubliceerd op 07.03.2021, 16:30
In 2 stappen bezwaar tegen uw WOZ-waarde met uw unieke QR-code

In de tweede helft van februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Heeft u vragen over uw aanslag of klopt er iets niet? Bel ons dan. Dan helpen we u verder en kijken we met u naar eventuele vervolgstappen. Wilt u toch bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde? Dat kan in twee stappen met de unieke QR-code die wij u per post hebben gestuurd. Hieronder leest u hoe u dit doet. 

Hoe maakt u snel, makkelijk en gratis bezwaar via GBTwente?

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde? Bij GBTwente kunt u makkelijk bezwaar maken in twee stappen. Alle woningeigenaren krijgen van ons een brief met daarin een unieke QR-code. De brief met de QR-code versturen wij los van de aanslag gemeentelijke belastingen. Het kan dus gebeuren dat u de brief eerder ontvangt dan de aanslag gemeentelijke belastingen. 

Heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen en wilt u bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde? Scan dan de unieke QR-code met de camera van uw telefoon. Controleer uw persoonlijke gegevens. Leg uit waarom u bezwaar indient tegen de WOZ-waarde van uw woning en verstuur uw bezwaar. Uw bezwaar is binnen 24 uur zichtbaar in ons systeem. Nadat wij uw bezwaar ontvangen krijgt u van ons een bevestiging per post. In de bevestiging die u van ons krijgt staat ook het zaaknummer dat bij uw bezwaar hoort.   

U heeft de brief met de unieke QR-code al eerder ontvangen dan de aanslag gemeentelijke belastingen. Wat kunt u doen? 

De brieven met een unieke QR-code worden los van de aanslag gemeentelijke belastingen per post verstuurd. Het kan daarom zijn dat de bezorging van uw aanslag gemeentelijke belastingen vertraagd is en u de brief met de unieke QR-code eerder ontvangt. Heeft u na 5 maart 2021 geen aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wat als u een bemiddelaar of een 'no cure no pay bureau' inschakelt?

Wij zien dat 'gratis' bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via een bemiddelaar of een zogenoemd 'no cure no pay bureau' steeds meer gebeurt. U mag altijd een bemiddelaar inschakelen om bezwaar namens u maken. Alleen hoe werkt dat nu eigenlijk? 

Bemiddelaars buiten GBTwente werken vaak op basis van 'no cure, no pay'. Dit betekent dat wanneer zij geen resultaat behalen, u er niet voor hoeft te betalen. Het verschil tussen een bemiddelaar en GBTwente zit in de kosten voor de gemeente waarin u woont. Deze zijn hoger als u kiest voor een bemiddelaar. Daarom adviseren wij u om via GBTwente bezwaar in te dienen. 

Heeft u een vraag over bezwaar maken of bent u op zoek naar meer informatie over dit onderwerp? 

U kunt ons altijd bellen. Wij helpen u graag! Op onze pagina over bezwaar indienen vindt u informatie hoe u bezwaar kunt maken. U vindt hier ook meer informatie als u bezwaar wilt maken tegen iets anders dan de WOZ-waarde van uw woning. Bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen