GBTwente start met pilot Check uw woning om WOZ-waardering te verbeteren

GBTwente gaat van start met de pilot Check uw woning, waarin we inwoners actief betrekken bij het vaststellen van de WOZ-waarde van hun woning. In de pilot krijgen inwoners die eerder hebben aangegeven te willen meewerken, de mogelijkheid om zelf de kenmerken van hun woning door te geven. Het doel? Een WOZ-waardering die beter aansluit op de werkelijkheid.
Gepubliceerd op 09.10.2024, 07:20
GBTwente start met pilot Check uw woning om WOZ-waardering te verbeteren

Meer regie voor inwoners
Voor veel inwoners is de WOZ-waarde een ingewikkeld onderwerp. Toch heeft iedereen een goed beeld van hoe de eigen woning erbij staat. Met Check uw woning kunnen inwoners eenvoudig zelf de kenmerken doorgeven– zoals de staat van het dak, de gevels en de keuken. Op basis van standaardfoto’s en beschrijvingen geven ze aan welke situatie het meest lijkt op hun woning. Hiermee krijgen ze meer grip en invloed op de waardering van hun woning.

Belangrijke stap in landelijk project
Deze pilot is onderdeel van een groot, landelijk project van de LvLB (Landelijke Vereniging van Lokale Belastingen). GBTwente is de eerste die van start gaat, maar in de toekomst zullen meer samenwerkingsverbanden en gemeenten volgen. We zijn er trots op dat we hierin de voortrekkersrol hebben en dat we met deze pilot mogen starten.

Media-aandacht
Ook in de media is de pilot niet onopgemerkt gebleven. RTV Oost is langs geweest voor een diepte-interview waarin we de pilot en het belang hiervan uitleggen. Bekijk het item van RTV Oost hier.

Meedoen of meer weten?
De inwoners die zijn uitgenodigd, hebben tot 1 december de tijd om hun gegevens in te vullen en de bijbehorende enquête af te ronden. Bent u niet uitgenodigd, maar wilt u toch graag meedoen? Dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar [email protected].