De energietoeslag en kwijtschelding aanvragen

Door stijging van de kosten van energie is het voor sommige inwoners mogelijk om energietoeslag aan te vragen bij hun gemeente. Sommige inwoners hebben deze energietoeslag ook al aangevraagd bij hun gemeente. We krijgen vragen van inwoners of de energietoeslag invloed heeft op het aanvragen van kwijtschelding. In dit bericht leggen we u graag uit dat dit geen invloed heeft op elkaar en wat dit voor u betekent.
Gepubliceerd op 25.07.2022, 00:00
De energietoeslag en kwijtschelding aanvragen

Heeft de energietoeslag gevolgen voor het aanvragen van kwijtschelding?

Nee. Wij houden rekening met de energietoeslag. Dit betekent dat dit geen invloed heeft op de aanvraag kwijtschelding. De energietoeslag telt niet als vermogen mee bij het banksaldo.

Heeft u energietoeslag ontvangen en wilt u kwijtschelding aanvragen?

Wij vragen u dan in Mijn GBTwente het bankafschrift toe te voegen waarop zichtbaar is dat de energietoeslag is gestort. Op deze manier weten wij welk deel van het bedrag op uw rekening het vermogen is en welk deel energietoeslag is.

Heeft u energietoeslag ontvangen, maar is uw aanvraag kwijtschelding afgewezen op de hoogte van uw banksaldo (vermogen)?  

Het kan voorkomen dat een aanvraag is afgewezen op vermogen, maar er in uw banksaldo een betaling zit van de energietoeslag. Als dat zo is komen we graag in contact met u. U kunt dan telefonisch contact met ons opnemen.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Verder kunt u veel zelf regelen in ons digitaal loket door in te loggen op Mijn GBTwente.