Help ons verbeteren

Controleer de kenmerken van uw woning

De komende tijd ontvangen inwoners een uitnodiging om de kenmerken van hun woning te controleren. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Daarin leest u hoe u de kenmerken van uw woning kunt controleren. In dit nieuwsbericht leest u hoe u de kenmerken van uw woning controleert, ook als u geen uitnodiging heeft ontvangen.
Gepubliceerd op 03.11.2020, 10:30
Controleer de kenmerken van uw woning

Samen met u willen we zorgen voor een juiste WOZ-waarde van uw woning. Daarom vragen we u om de kenmerken van uw woning te controleren. U bent niet verplicht om de kenmerken van uw woning te controleren. Doet u niets? Dan gaan wij de WOZ-waarde vaststellen met de kenmerken zoals deze bij ons bekend zijn. Wilt u meer informatie over de WOZ-waarde van een woning? Klik hier voor meer informatie over de WOZ-waarde van een woning

Waarom is het belangrijk om de kenmerken van uw woning te controleren?

Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Het is belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt, omdat deze wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Doordat u zelf de kenmerken van uw woning controleert, zorgen we samen voor een juiste WOZ-waarde. 

Wat zijn de kenmerken van een woning?

Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, bouwjaar, de ligging, oppervlakte en perceelgrootte van een woning. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld een verbouwing en het onderhoud van een woning. Vervolgens wordt gekeken naar de verschillen tussen een woning en vergelijkbare verkochte woningen.

Kunt u ook zonder uitnodiging de kenmerken van uw woning controleren?

Via ons digitaal loket kunt u ook zonder uitnodiging de kenmerken van uw woning controleren. Klik hier om naar het digitaal loket te gaan. Login met uw DigiD. Klik op de knop Controleer uw woning. Controleer de kenmerken van uw woning en maak aanpassingen als dit nodig is. Sluit af door op Verzenden te klikken.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Kijk voor meer informatie bij onze veelgestelde vragen over dit onderwerp of neem contact met ons op.