Help ons verbeteren

Controle woningkenmerken gemeente Borne

In opdracht van uw gemeente heft en int GBTwente onroerende zaak belasting. U ontvangt daarvoor jaarlijks een aanslag van ons. Daarin staat ook de WOZ-waarde van uw woning vermeld. Om de waarde van woningen nauwkeurig vast te kunnen stellen, zijn inwoners van Borne in december uitgenodigd hun voorlopige WOZ-waarde te beoordelen. Een aantal mensen heeft opmerkingen gemaakt over de kenmerken van hun woning. Taxateurs namens GBTwente zijn nu in Borne aan het werk om die opmerkingen te controleren. De werkzaamheden duren tot in de eerste week van februari.
Gepubliceerd op 22.01.2020, 15:00
Controle woningkenmerken gemeente Borne

Controleurs

De controleurs zijn in dienst van Thorbecke of SMQ en voeren de controles uit in opdracht van GBTwente. Op uw verzoek kan de controleur zich altijd legitimeren met een identiteitspasje van GBTwente.
 
Uitpandige controles worden visueel uitgevoerd vanaf de straat. Bij controles die te maken hebben met het onderhoud of de voorzieningen van uw woning kan het noodzakelijk zijn dat een taxateur ook binnen kijkt (inpandige opname). Hiervoor wordt vooraf een afspraak ingepland, zodat u weet wanneer de taxateur komt. In verband met de AVG beschikken wij niet altijd over alle contactgegevens. Als het maken van een afspraak daardoor niet mogelijk is, bezoekt de taxateur uw woning onverwacht. U kunt dan samen een afspraak maken voor de inpandige opname. Als u niet thuis bent, krijgt u een kaart in uw brievenbus met het verzoek contact met de taxateur op te nemen voor het maken van een afspraak.
 

Meer informatie

Op www.gbtwente.nl vindt u meer informatie over de WOZ-waarde. U kunt ook bellen met de gemeente Borne via nummer 14074.