Help ons verbeteren

Aanslag gemeentelijke belastingen 2021 nog niet betaald?

Eind februari heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. De vervaldatum van uw aanslag is 30 april. Voor deze datum moet u de aanslag betalen. Kunt u de aanslag niet betalen? Of bent u ondernemer en financieel geraakt door het coronavirus en de coronamaatregelen? In dit bericht leest u hoe u kwijtschelding aanvraagt of contact met ons op neemt zodat we u kunnen helpen met uw betaling van de aanslag.
Gepubliceerd op 20.04.2021, 14:00
Aanslag gemeentelijke belastingen 2021 nog niet betaald?

Kunt u de aanslag niet betalen?

Misschien komt u in aanmerking voor kwijtschelding. Kijk voor de voorwaarden op gbtwente.nl. Wilt u kwijtschelding aanvragen? Doe dat dan via ons digitaal loket Mijn GBTwente. Log in met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Zorg dat u de bewijsstukken bij de hand hebt. Kies voor kwijtschelding aanvragen. Geef toestemming voor automatische toetsing van uw gegevens. Het voordeel voor u is dat u bij de aanvraag minder bewijsstukken hoeft aan te leveren en dat u misschien volgend jaar niet opnieuw kwijtschelding hoeft aan te vragen. Komt u volgens de toetsing niet in aanmerking óf hebben wij niet voldoende gegevens? Dan vragen wij u om extra gegevens aan te leveren. Let op: Bent u ondernemer? Dan is kwijtschelding aanvragen niet mogelijk.

Bent u ondernemer en financieel geraakt door het coronavirus en de coronamaatregelen?

GBTwente ondersteunt ondernemers die geraakt zijn door de coronamaatregelen. Lukt het u niet om op tijd te betalen en  wilt u  een afspraak die precies aansluit op uw situatie (maatwerkafspraak)?  Vul dan het formulier op onze website in. Nadat wij uw formulier ontvangen neemt een van onze collega's contact met u op. Samen met u kijken we naar een passende oplossing voor uw openstaande aanslagen.

Heeft u alleen meer tijd nodig om te betalen, maar lukt dit wel in vier termijnen? Dan kunt u een betaalafspraak aanvragen. Bij een betaalafspraak spreken we af dat u zelf uw aanslag in maximaal vier gelijke delen betaalt. Via ons digitaal loket Mijn GBTwente vraagt u een betaalafspraak aan. Bij deze aanvraag nemen wij geen contact met u op. U ontvangt alleen een bevestiging van uw aanvraag. Via ons digitale loket Mijn GBTwente kunt u uw openstaande aanslagen zien. Hier kunt u ook zien voor welke aanslagen een betaalafspraak mogelijk is.

Meer informatie over Maatregelen corona voor ondernemers vindt u op onze website. Hier lees u ook welke maatregelen voor uw gemeente gelden.

Hoe kunt u de aanslag betalen?

Het betalen van de aanslag kan op 5 manieren:

  1. Geef een machtiging voor automatisch betalen (incasso) af
  2. Betaal via iDEAL met een QR-code (dit kan alleen wanneer op uw aanslag een QR-code is weergegeven).
  3. Maak het hele bedrag over aan GBTwente
  4. Betaal contant bij de publieksbalie van uw gemeente*
  5. Vraag een betaalafspraak aan 

* Kijk op de website van uw gemeente voor de laatste informatie over de bezoekmogelijkheden in verband met het coronavirus.

Hoe maakt u het hele bedrag van de aanslag over aan GBTwente?

Via uw bank maakt u het hele bedrag over aan GBTwente op rekeningnummer NL72 BNGH 0285 1412 28. Voor betalingen vanaf een buitenlands rekeningnummer gebruikt u onze BIC code BNGHNL2G. Let op: Vermeld bij uw betaling altijd het aanslagnummer of uw klantkenmerk.

Hoe betaalt u met een QR-code?

U kunt alleen met een QR-code betalen wanneer op uw aanslag een QR-code staat. U vindt de QR-code links onderaan op uw aanslag gemeentelijke belastingen. Betalen via iDEAL met de QR-code gaat in 5 stappen:

  1. Open de fotocamera op uw mobiele telefoon
  2. Scan de QR-code op uw aanslag gemeentelijke belastingen
  3. Klik op de website die de telefoon laat zien en controleer uw gegevens
  4. Klik op Betaal met iDEAL en kies uw bank
  5. Betaal uw aanslag

Let op: scan de QR-code níet met de QR-scanner in uw bank-app. Scan de QR-code altijd met de camera van uw mobiele apparaat.

Twijfelt u over de echtheid van een QR-code?

U kunt ons altijd bellen als u twijfelt aan de echtheid van de (digitale) post van GBTwente. Wij controleren dan of het klopt dat u bericht van ons heeft gehad. Wanneer blijkt dat het inderdaad een QR-code van GBTwente is, dan kunt u betalen door boven genoemde stappen te volgen. Bent u nog niet gerustgesteld en wilt u op een andere manier uw aanslag betalen? Kies dan een van de andere manieren die we hierboven noemen.