Aanmaning of dwangbevel in januari 2023 ontvangen?

Als u te laat bent met betalen ontvangt u een aanmaning of dwangbevel. Wij hebben aanmaningen verstuurd met datum (dagtekening) 25 januari 2023. De dwangbevelen zijn verstuurd met datum (dagtekening) 27 januari 2023. Ook zijn alle betalingen tot en met 19 januari 2023 bijgewerkt. Is het openstaande bedrag op 24 januari 2023 volledig door ons ontvangen? Dan wordt de aanmaning of het dwangbevel en de bijbehorende kosten automatisch aangepast. Heeft u nog niet betaald? Lees dan verder wat u nu kunt doen.
Gepubliceerd op 25.01.2023, 19:00
Aanmaning of dwangbevel in januari 2023 ontvangen?

Wat kunt u nu doen?

U kunt, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, op twee manieren betalen. Hieronder leest u per mogelijkheid of dit voor u geldt en hoe u dit doet. Voor openstaande bedragen die betrekking hebben op het jaar 2022 of eerdere jaren kunt u geen automatische incasso meer voor afgeven.

1. In één keer betalen

U kunt het openstaande bedrag in één keer betalen. Dit doet u door het bedrag over te maken aan GBTwente op rekeningnummer NL72 BNGH 0285 1412 28. U kunt ook via iDEAL betalen met een QR-code (dit kan alleen wanneer op uw aanslag een QR-code staat). Let op: vermeld bij uw betaling altijd uw aanslagnummer.

2. Betalen in termijnen

Heeft u wat langer de tijd nodig om het openstaande bedrag te betalen? Dan kunt u het bedrag in termijnen betalen. Dit kan door een betaalafspraak te maken.‚Äč

            Betaalafspraak maken

Vraag een betaalafspraak aan via ons digitaal loket Mijn GBTwente. U maakt dan een afspraak over het zelf in delen betalen van uw aanslag. Het aantal delen is afhankelijk van de soort belasting. Maximaal betaalt u dan in 4 gelijke delen. Voor een naheffingsaanslag parkeren en leges kunt u geen betaalafspraak maken.

 

Heeft u geen aanslag ontvangen? 

Heeft u geen aanslag per post ontvangen? Veel van onze inwoners zijn aangemeld bij MijnOverheid. Uw aanslag wordt dan niet per post verstuurd maar digitaal. Bekijk hiervoor uw Berichtenbox van MijnOverheid. 

Kunt u nog kwijtschelding aanvragen? 

Hebt u een laag (gezins)inkomen en denkt u dat u voor kwijtschelding in aanmerking komt? Dan kunt u digitaal kwijtschelding aanvragen. Login met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Zorg dat u de bewijsstukken digitaal klaar heeft staan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of zoekt u meer informatie? Op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Gebruik dan ons contactformulier. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.