Help ons verbeteren

Vroeg Eropaf

Vroeg Eropaf bij beginnende schulden

Vroeg Eropaf is een project waarbij uw gemeente u kan helpen bij beginnende schulden. Als u langer dan een maand na de vervaldatum van een aanslag niet betaalt heeft, geeft GBTwente een signaal aan uw gemeente door.

Ook woningcorporaties, zorgverzekeraars, energie- en drinkwaterbedrijven in heel Twente doen dat als zij geen betaling van u ontvangen. Kijk hier voor alle deelnemende partners die aan het project Vroeg Eropaf meewerken. Zij geven hun signalen door aan één centraal register dat is opgesteld en handelt in lijn met de privacywetgeving.

De gemeente gebruikt die signalen vervolgens om hulp aan te bieden. Als u bijvoorbeeld langer dan een maand na de vervaldatum een rekening niet betaalt heeft bij minimaal twee van de aangesloten partijen, dan neemt de gemeente contact met u op. Als u dat wilt,  gaan zij u helpen een oplossing te vinden voor het betalingsprobleem.

U hoeft de hulp van uw gemeente niet te accepteren. Maar uit vergelijkbare projecten in Nederland blijkt echter dat de meeste mensen blij zijn met de hulp van hun gemeente. Ruim 80 procent heeft samen met de gemeente een plan gemaakt om hun schulden op tijd aan te pakken. Dat helpt om stress en andere problemen te voorkomen.

Het kan zijn dat u liever niet wilt dat wij een signaal van uw betalingsachterstand bij GBTwente doorgeven aan het centrale register voor uw gemeente. Ga dan naar onze privacyregeling waar u meer informatie vindt over uw rechten en wat u kunt doen. Kijk voor meer informatie over Vroeg Eropaf bij de veelgestelde vragen of kijk op de website van uw gemeente.