Help ons verbeteren

Ondernemers krijgen uitstel van betaling

Ondernemers in Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen tot 1 oktober 2020.
Gepubliceerd op 25.03.2020, 08:00
Ondernemers krijgen uitstel van betaling

Via www.gbtwente.nl kunnen zij dit uitstel aanvragen. Daarnaast verstuurt GBTwente in opdracht van de gemeenten tot 15 april geen nieuwe aanslagen, aanmaningen en dwangbevelen. Ook worden invorderingstrajecten tot die datum opgeschort.

Ze kunnen uitstel van betaling aanvragen voor bijvoorbeeld onroerende zaakbelasting (OZB), precariorechten en toeristenbelasting. Gemeenten volgen hiermee het rijksbeleid om de economische schade als gevolg van de coronacrisis waar mogelijk te beperken.

Uitstel van betaling wordt voor alle gemeentelijke belastingen verleend die nog niet zijn betaald. Dit geldt voor alle bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook ZZP-ers, eenmanszaken en stichtingen of (sport-)verenigingen kunnen uitstel aanvragen. Met deze maatregel willen gemeenten voorkomen dat ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis nog verder in de problemen komen.

Bent u ondernemer en heeft of verwacht u betalingsproblemen om uw aanslag gemeentelijke belastingen tijdig te betalen? Vraag dan hier uitstel van betaling aan. Daar vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen.