De aanslag gemeentelijke belastingen is verzonden

Eind februari heeft u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus ontvangen. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid stond deze al langere tijd voor u klaar in uw Berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van uw gemeente van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. U kunt uw aanslag ook inzien of downloaden via MijnGBT.
Gepubliceerd op 01.03.2019, 09:00
De aanslag gemeentelijke belastingen is verzonden

Wat staat er op de aanslag?

Op de gecombineerde aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook een folder met informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken.

Antwoord op veelgestelde vragen

Op onze website vindt u antwoord op veelgestelde vragen. U vindt daar ook het digitaal loket Mijn GBT.

Zelf regelen via Mijn GBT

Via Mijn GBT kunt u heel veel zaken zelf regelen. U kunt daar bijvoorbeeld wijzigingen doorgeven, maar ook taxatieverslagen bekijken, aanslagen inzien en uw betaalgeschiedenis nakijken. Daar vraagt u ook makkelijk kwijtschelding aan. Log in met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Let op: Bedrijven kunnen inloggen met een combinatie van het RSIN nummer en het aanslagnummer.

Contact

Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt daar ook de aanslag gemeentelijke belastingen in uw berichtenbox ontvangen. Meld u aan bij MijnOverheid voor post van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. U krijgt dan automatisch een notificatiemail op uw persoonlijke mailadres. Sinds kort kunt u ook gebruik maken van de Berichtenbox app van MijnOverheid. Het openen van de app gaat makkelijk en snel met een pincode. U kunt daar de post van de overheid direct in de app lezen. Het is ook mogelijk om post vanuit deze app door te sturen naar een ander e-mailadres.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan uw gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt. Uw gemeente bepaalt vervolgens wat er met het geld wordt gedaan. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Kijk voor de tarieven 2019 op de tarieven pagina van uw gemeente. De gemeenten Borne en Twenterand hebben de hondenbelasting afgeschaft.