Help ons verbeteren

Controle hondenbelasting 2020

Deze week wordt gestart met de controle hondenbelasting. Dit is wat later dan gebruikelijk, in verband met het coronavirus. In opdracht van uw gemeente heft en int GBTwente hondenbelasting. De komende maanden zijn controleurs op pad om te controleren of het juiste aantal honden geregistreerd staat.
Gepubliceerd op 01.07.2020, 10:00
Controle hondenbelasting 2020

Controleur

De controleur is in dienst van Legitiem BV. Op uw verzoek kan hij zich legitimeren met een identiteitspasje van GBTwente. De controles worden de komende maanden uitgevoerd in Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser en Oldenzaal. Per gemeente wordt ongeveer een derde van alle adressen gecontroleerd.

Coronaprotocol

De controleurs werken volgens het coronaprotocol bij buiten werken. Meer informatie hierover staat in ons Coronaprotocol buiten werken.  

Niet thuis?

Als u niet thuis bent, laat de controleur informatie voor u achter over hoe honden geregistreerd kunnen worden. Ook adressen waarvoor al hondenbezit geregistreerd is, kunnen bezocht worden.

Verplicht aangifte

Iedereen die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan bij de gemeente aangifte te doen. Heeft u dat nog niet gedaan? Dan kunt u dat doen via ons digitaal loket Mijn GBTwente.