Help ons verbeteren

Appartementseigenaren GEEN te hoge WOZ-beschikking

Naar aanleiding van een uitzending Kassa op 15 februari over de WOZ-waarde van appartementseigenaren, krijgen wij veel vragen. In de uitzending wordt gesteld dat appartementseigenaren een te hoge WOZ-beschikking ontvangen omdat gemeenten ten onrechte het reservefonds waarin appartementseigenaren verplicht sparen voor het onderhoud van de woningen, optellen bij de woningwaarde.
Gepubliceerd op 17.02.2020, 15:00
Appartementseigenaren GEEN te hoge WOZ-beschikking

Dat geldt NIET voor de gemeenten die bij GBTwente aangesloten zijn. GBTwente houdt namelijk wel degelijk rekening met het feit dat een deel van de koopsom deel uitmaakt van het reservefonds van de VVE. In onze marktanalyse en dus ook in de waardering van uw appartement, zijn die gegevens door ons al verwerkt. Ook raadplegen wij aktes over de financiële positie van de VvE's. Appartementseigenaren in ons verzorgingsgebied krijgen dus een GOEDE WOZ-beschikking toegestuurd.

Als u denkt dat er toch iets niet klopt, bel dan met ons. Wij nemen uw argumenten met u door en helpen u bepalen of een eventuele vervolgstap zoals bezwaar maken zinvol is. Als u (alsnog) bezwaar wilt maken, dan gaat dat het makkelijkst en helemaal gratis in ons digitaal loket Mijn GBTwente.