Aanmaning of dwangbevel met datum 27 juli ontvangen?

Als u te laat bent met betalen ontvangt u een aanmaning of dwangbevel. Wij hebben aanmaningen en dwangbevelen verstuurd met datum (dagtekening) 27 juli 2022. Ook zijn alle betalingen tot en met 24 juli 2022 bijgewerkt. Is het openstaande bedrag op 26 juli 2022 volledig door ons ontvangen? Dan wordt de aanmaning of het dwangbevel en de bijbehorende kosten automatisch aangepast. Heeft u nog niet betaald? Lees dan verder wat u nu kunt doen.
Gepubliceerd op 29.06.2022, 07:00
Aanmaning of dwangbevel met datum 27 juli ontvangen?

Wat kunt u nu doen?

U kunt, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, op drie manieren betalen. Hieronder leest u per mogelijkheid of dit voor u geldt en hoe u dit doet. Voor openstaande bedragen die betrekking hebbben op het jaar 2021 of eerdere jaren kunt u geen automatische incasso meeer voor afgeven.

1. In één keer betalen

U kunt het openstaande bedrag in één keer betalen. Dit doet u door het bedrag over te maken aan GBTwente op rekeningnummer NL72 BNGH 0285 1412 28. U kunt ook via iDEAL betalen met een QR-code (dit kan alleen wanneer op uw aanslag een QR-code staat). Let op: vermeld bij uw betaling altijd uw aanslagnummer.

2. Betalen in termijnen

Heeft u wat langer de tijd nodig om het openstaande bedrag te betalen? Dan kunt u het bedrag in termijnen betalen. Dit kan door automatisch betalen in termijnen of door een betaalafspraak te maken.

  • Automatisch betalen in termijnen

Dit kunt u zelf regelen via ons digitaal loket Mijn GBTwente. Login met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Het bedrag wordt dan in maandelijkse termijnen automatisch van uw rekening afgeschreven. De laatste betaaltermijn is december 2022. Voor de gemeente Borne is de laatste termijn oktober 2022. Nadat u de machtiging heeft afgegeven ontvangt u een bevestiging van uw bank.

  • Betaalafspraak maken

Vraag een betaalafspraak aan via ons digitaal loket Mijn GBTwente. U maakt dan een afspraak over het zelf in delen betalen van uw aanslag. Het aantal delen is afhankelijk van de soort belasting. Maximaal betaalt u dan in 4 gelijke delen. Voor een naheffingsaanslag parkeren en leges kunt u geen betaalafspraak maken.

3. Maatwerkafpraak maken

Bent u ondernemer en financieel geraakt door het coronavirus en de coronamaatregelen*? Lukt het u niet om op tijd te betalen en wilt u een afspraak die precies aansluit op uw situatie (maatwerkafspraak)? Vul dan het formulier op onze website in. Nadat wij uw formulier ontvangen neemt een van onze collega's contact met u op. Samen met u kijken we naar een passende oplossing voor uw openstaande aanslag(en).

Heeft u geen aanslag ontvangen? 

Heeft u geen aanslag per post ontvangen? Veel van onze inwoners zijn aangemeld bij MijnOverheid. Uw aanslag wordt dan niet per post verstuurd maar digitaal. Bekijk hiervoor uw Berichtenbox van MijnOverheid. 

Kunt u nog kwijtschelding aanvragen? 

Hebt u een laag (gezins)inkomen en denkt u dat u voor kwijtschelding in aanmerking komt? Dan kunt u digitaal kwijtschelding aanvragen. Login met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat. Zorg dat u de bewijsstukken digitaal klaar heeft staan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of zoekt u meer informatie? Op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Gebruik dan ons contactformulier. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.

 

* Meer informatie over Maatregelen corona voor ondernemers vindt u op onze website. Hier leest u ook welke maatregelen voor uw gemeente gelden.